nieuws

Federatie van Assurantieclubs houdt collectieve eedsessies

Branche

De Federatie van Assurantieclubs organiseert deze zomer samen met haar aangesloten verenigingen door het hele land collectieve eedsessies.

Federatie van Assurantieclubs houdt collectieve eedsessies

Begin mei trapten zo’n 80 leden van LAC Zuid (Maastricht) de sessies af door gezamenlijk de eed of belofte af te leggen. Volgens Femke de Jong – Struiksma, voorzitter van de Federatie is de eed bepaald niet onomstreden. “Is dit symboolpolitiek? Of draagt dit nu werkelijk iets bij aan het herstel van vertrouwen in de branche?  De meningen zijn nogal verdeeld. Wij hebben er dan ook voor gekozen om de collectieve eed aan te grijpen om op een vrolijke en positieve manier met onze verenigingen en leden in gesprek te gaan over kernwaarden binnen de branche.”
De voorzitter noemt het opvallend dat er in de zaal in Maastricht ook financiële dienstverleners aanwezig waren die niet wettelijk verplicht zijn om de eed of belofte af te leggen. “Zij gaven aan dat zij toch graag wilden deelnemen om zo het intermediair een hart onder de riem te steken.”
De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op 31 mei bij Assurantieclub Zeeland. Daarna volgt op 7 juni LAC Noord (Noord Limburg), op 18 juni FDON (Oost-Nederland) en op 28 juni de Haagse Assurantieclub (HAC). De overige verenigingen van de Federatie volgen later deze zomer. Deelname is gratis voor leden.

Reageer op dit artikel