nieuws

Edgar Koning voorzitter Ecofin

Branche

Edgar Koning, CFO Aegon Nederland, is door de Executive Committee van Insurance Europe, (de Europese koepelorganisatie van verzekeraars) benoemd tot voorzitter van de Economic and Finance Committee, kortweg Ecofin. Koning is de derde Nederlandse Ecofin-voorzitter op rij.

Edgar Koning voorzitter Ecofin

Hij volgt Gerard van Olphen, bestuursvoorzitter SNS Reaal, op. Hij was tot zijn overstap van Achmea (CFO) naar SNS Reaal afgelopen februari voorzitter van Ecofin. Daarvoor lag het voorzitterschap bij Jos Streppel, voormalig CFO van Aegon Groep. De Ecofin-commissie houdt zich bezig met onderwerpen van financieel-economische aard, waaronder de Solvency richtlijnen en Accounting (IFRS) en is hiermee nauw betrokken bij de voorbereiding van EU wet- en regelgeving op deze terreinen.

Reageer op dit artikel