nieuws

Winst- en omzetgroei voor Nationale Borg

Branche

De Nationale Borg-Maatschappij heeft haar winst zien stijgen van € 8,0 mln in 2011 naar € 10,0 miljoen vorig jaar. De Amsterdamse garantieverstrekker had in 2012 een licht hoger premie-inkomen van € 91,8 mln tegenover € 88,4 mln in 2011. De totale garantieportefeuille in de Nederlandse en Belgische economie bedroeg ultimo 2012 € 3,4 mld tegenover € 3,9 mld eind 2011.

Winst- en omzetgroei voor Nationale Borg

Het goede resultaat bij Nationale Borg is vooral te danken aan de herverzekeringsactiviteiten. Nationale Borg deelt daarbij via meer dan 100 verzekeraars in 40 landen in het faillissementsrisico van meer dan 5 miljoen bedrijven over de hele wereld. Als hoofdactiviteit verstrekt het bedrijf garanties aan bedrijven in Nederland en België, met name in de bouw en logistiek. De laatste jaren verschuift de focus verder naar gespecialiseerde scheeps- en machinebouwers, die door hun focus op exporten minder zwaar worden getroffen door de crisis.

Voor 2013 zijn de vooruitzichten vooralsnog onzeker. Nationale Borg wijst daarbij op de aanhoudende malaise in de bouw en -in mindere mate- in de sector transport en logistiek.Voor de langere termijn voorziet de garantieverstrekker een toenemende rol voor verzekeraars als zijzelf. “Omdat banken hun balans moeten versterken en daarom maar beperkt in staat zijn om bedrijven van garanties te voorzien, zullen naar verwachting nog meer bedrijven op zoek gaan naar een (onafhankelijk) alternatief”, aldus Nationale Borg.

 

Reageer op dit artikel