nieuws

Voormalig intermediair schrijft boek over ervaringen met ASR

Branche

Willem Nieuwenhuis, voormalig eigenaar van de Nieuwenhuis Verzekeringsgroep in Harderwijk, heeft zijn ervaringen als intermediair opgetekend in de autobiografie ‘Mijn Waarheid. Geldgerommel’. Daarin verhaalt hij onder meer hoe Amev (later ASR) hem met financieringen steunde bij het opbouwen van zijn bedrijf, maar dat later in zijn ogen te gronde richtte door het opeisen van alle leningen.

Voormalig intermediair schrijft boek over ervaringen met ASR

Nieuwenhuis begon in 1986 als zelfstandig tussenpersoon en bouwde in de jaren negentig een bloeiend bedrijf op, waarbij niet zelden op één avond tienduizenden guldens provisie werden verdiend met de verkoop van levensverzekeringen. Amev financierde naast de overname van assurantiekantoren tevens de aankoop van onroerend goed door Nieuwenhuis’ bedrijf.
Na de eeuwwisseling liep de verkoop echter terug en ontstonden er achterstanden bij het aflossen van de leningen. Nieuwenhuis maakte vervolgens kennis met Rob Beumer, directeur van Amev-financieringsmaatschappij Asam. “De eerste vraag die Beumer aan mij stelde, was: heb je geld bij je?”, schrijft Nieuwenhuis, die daarna de greep op zijn eigen bedrijf kwijtraakte, hoewel hij een overname door het eveneens sterk door Amev gefinancierde Hestia nog net wist te voorkomen. Uiteindelijk is zijn bedrijf op eigen aanvraag in april 2005 failliet verklaard.
In het boek geeft Nieuwenhuis naar eigen zeggen volledige openheid van zaken. Het boek (190 pagina’s)  is tot 1 mei te bestellen voor € 22,50 (inclusief verzendkosten) via willem.nieuwenhuis@gmail.com.
Lees meer op pagina 21 van AM 6, dat vrijdag 5 april is verschenen.

Reageer op dit artikel