nieuws

Populariteit Achmea als werkgever sterk gestegen

Branche

Achmea hoort bij de 25 meest favoriete werkgevers van ons land, zo concludeert onderzoeksbureau Intelligence Group uit een vorig jaar gehouden onderzoek onder bijna 11.000 personen. In 2011 nam het concern nog de 171ste plaats in: daarmee is Achmea de sterkste stijger in de ranglijst. Shell heeft Rabobank afgelost als meest gewilde broodheer.

Populariteit Achmea als werkgever sterk gestegen

Rabobank bezet nu de tweede plaats. ABN Amro (van tien naar zeven) en ING (van vijf naar tien) zijn de andere twee financiële instellingen in de top-10. Bij de 25 meest gewilde werkgevers wordt de financiële branche verder alleen vertegenwoordigd door Achmea.
Intelligence Group meldt tevens dat medewerkers in de financiële sector ondanks de reorganisaties minder actief op zoek zijn naar een nieuwe baan dan gemiddeld in Nederland: 12% is actief op zoek naar ander werk, terwijl het gemiddelde op 18% ligt. “De onzekerheid gecombineerd met de huidige goede arbeidsvoorwaarden, maakt dat werknemers het liefst blijven zitten waar ze zitten.” Financiële bedrijven hebben mede daardoor moeite om vacatures te vervullen. “Dit zijn vacatures waarvoor werkgevers slechts met moeite kwalitatief goede kandidaten kunnen vinden, zoals kredietspecialisten of register accountants.”
Desondanks is een op de vijf medewerkers in de branche afgelopen jaar van baan veranderd. “In totaal heeft 13% een nieuwe baan bij een andere werkgever gevonden en heeft 7% een andere baan bij de huidige werkgever gekregen. Ondanks dat medewerkers weinig actief zijn in de arbeidsmarkt, zijn ze onder bepaalde voorwaarden zeker wel bereid om voor een andere baan te kiezen.”

Reageer op dit artikel