nieuws

NN eert Oranjes met levensgroot dubbelportret op wolkenkrabber

Branche

Al bijna een week siert het dubbelportret van Koningin Beatrix en haar aanstaande troonopvolger Willem-Alexander de wolkenkrabber van Nationale-Nederlanden in hartje Rotterdam. Morgenavond, 21.30 uur wordt het dubbelportret voor het eerst “op spectaculaire wijze” aangelicht, waardoor het ook ’s avonds tot in de wijde omgeving is te zien. Het portret blijft de 151 meter hoge kantoortoren sieren tot en met het officiële afscheid van Beatrix dat op 14 september in de Maasstad plaatsvindt.

NN eert Oranjes met levensgroot dubbelportret op wolkenkrabber

Thijs Kelder ontwierp de opvallende lijntekening en Gijs van Bon de animatie van het kunstwerk van 30 meter breed en ruim 36 meter hoog. Dankzij de felle oranje fluorkleur is het kunstwerk ook ’s nachts goed zichtbaar boven de stad. Vanaf woensdagavond wordt het oranje fluorfolie door middel van een animatie “spectaculair aangelicht”. Het kunstwerk is wat initiatiefnemers NN en  Rotterdams LEF betreft, bedoeld als geschenk voor het nieuwe staatshoofd en een eerbetoon aan Koningin Beatrix. 

Reageer op dit artikel