nieuws

Kockelkoren: ‘branche moet handen ineenslaan’

Branche

AFM-bestuurslid Theodor Kockelkoren zou graag zien dat de diverse organisaties in de financiële dienstverlening samen een centraal platform gaan vormen. “Binnen de sector zijn tal van organisaties actief. Richting de samenleving opereren deze organisaties verbrokkeld.”

Kockelkoren: ‘branche moet handen ineenslaan’

“Ik weet dat er in het verleden meerdere pogingen zijn gedaan om te komen tot meer samenwerking tussen die organisaties. Helaas zonder succes. Dit jaar leggen velen de beroepseed of -belofte af. Dit is een branchebreed moment van bezinning. Ik zou het toejuichen wanneer dit moment wordt gebruikt om toch weer te proberen de handen ineen te slaan.” Kockelkoren deed zijn oproep tijdens de ledenvergadering van de NVHP. Tijdens het openbare gedeelte van de bijeenkomst legden, onder leiding van plaatsvervangend voorzitter Alexander van Voorst Vader, ruim 150 leden collectief de beroepseed of -belofte af.
NVHP-voorzitter Rob Wagenvoord is net als Kockelkoren voorstander van een krachtenbundeling, maar dan op woongebied: er zou een raad moeten komen die zich toelegt op het herstel van de “zieke” woningmarkt: “We zouden erover moeten nadenken om tijdelijk een Woonmarkt Herstel Raad in te stellen, waarbij alle relevante partijen participeren met maar een doel: de patiënt beter maken en voorkomen dat deze ziekte nog eens uitbreekt.”

Reageer op dit artikel