nieuws

Waar ligt je kracht en dus je toekomst?

Branche

Als ik aan verzekeringsadviseurs bij mij aan tafel vraag waarom ik bij hen klant moet worden, krijg ik zelden een antwoord waar ik echt warm van word.

 
De meesten komen niet verder dan het uitventen van wat platitudes zoals deskundig, onafhankelijk en dat zult u moeten ervaren. Veel adviseurs zijn zelfs helemaal niet in staat hun eigen functioneren in woorden te vatten. En dat zal je in de nieuwe wereld van financieel advies toch moeten kunnen.
 

Duidelijkheid

Wil jij jouw klant laten betalen voor jouw dienstverlening, dan moet  je die dienstverlening toch in ieder geval helder kunnen maken. De klantvraag: Wat krijg ik en wat kost dat? Tot nu toe was die vraag door het provisiemodel eigenlijk bijna niet aan de orde. Maar nu moet je je eigen product gaan verkopen in plaats van polissen van verzekeraars. En dat vraagt duidelijkheid over jouw product.   

Toegevoegde waarde

Alleen administreren, incasseren en reageren op een bericht van de klant volstaat echt niet meer. Daar gaat jouw klant je straks echt  niet voor betalen. Je wordt een echte dienstverlener en dienstverleners worden alleen beloond voor zover ze waarde toevoegen.   Vraag je eens af hoeveel waarde jouw klant de laatste jaren heeft ervaren door jouw diensten. En vraag je dan af of die klant zal willen betalen voor wat jij gedaan hebt. De kans is groot dat er maar een beperkte relatie is tussen jouw verdiensten en de waardevermeerdering die de klant heeft ervaren.   Je hebt nu nog tijd om je toegevoegde waarde aan jouw klanten te laten zien. Beter nu dan op het moment dat je gedwongen wordt door de markt. Beter nu erkennen dat je in het verleden misschien wel eens tekortgeschoten bent en daar nu verandering in brengen. Laat nu al zien dat je de nota die je straks gaat versturen, waard bent.  

Mike Potter

   

Reageer op dit artikel