nieuws

Vier jaar cel voor Zeeuwse adviseur

Branche

Een 57-jarige financieel adviseur uit Goes is vandaag door de rechtbank Middelburg veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk. Hij mag bovendien gedurende vijf jaar zijn beroep niet uitoefenen.

Vier jaar cel voor Zeeuwse adviseur

De veroordeling komt overeen met de door de officier van justitie geëiste straf, die ook het terugbetalen van € 350.000 aan een aantal klanten omvat. Dat bedrag heeft hij verkregen uit oplichtingspraktijken, zo acht de rechtbank bewezen. In 2010 en 2011 sloot hij voor 52 bekenden, vrienden en familieleden een aantal levensverzekeringen. Die werden echter zonder medeweten van de klant afgekocht of premies werden niet afgedragen aan de verzekeraar.
“Als tussenpersoon in de verzekeringswereld heeft verdachte zich jarenlang schuldig gemaakt aan valsheid in geschrift, oplichting en verduistering waardoor tientallen verzekerden zijn gedupeerd. Verdachte heeft verzekeringspolissen van cliënten – buiten hun medeweten – uit laten keren en de vrijkomende geldbedragen op zijn bankrekening laten storten. Ook hebben verzekerden op zijn advies hun spaargeld of geld dat vrijkwam door het oversluiten van een hypotheek gestort in een – zogenaamd – premiedepot. Door verdachte werd voorgespiegeld dat hieruit de premies zouden worden betaald en dat dit voor hen voordelig zou zijn. De gestorte gelden zijn op de bankrekeningen van verdachte terechtgekomen. In totaal is hierdoor meer dan € 600.000 door verdachte onrechtmatig ontvangen.” De verdachte heeft het vertrouwen van zijn klanten op grove wijze geschaad, aldus de rechtbank. “Daarbij komt dat vele gezinnen door het handelen van verdachte financieel zijn ontwricht. Hierbij heeft verdachte kennelijk niet stilgestaan. Het heeft hem er in ieder geval niet van weerhouden om, ten koste van anderen, aan geld te komen. Naar eigen zeggen heeft verdachte zijn stand op willen houden naar zijn vrouw, kinderen, familie en omgeving. De rechtbank rekent dit verdachte zwaar aan.”
Lees hier de volledige uitspraak
 

Reageer op dit artikel