nieuws

Smartphone overleeft val op piste vaak niet

Branche

Wintersporters claimen in toenemende mate schade aan telefoons en smartphones. Dit blijkt uit een eerste inventarisatie van de schadegevallen in het wintersportseizoen door vrijetijdsverzekeraar Europeesche Verzekeringen. Door de toename van het helmgebruik op de piste is er ook een groei in het aantal beschadigde en gestolen helmen.

Smartphone overleeft val op piste vaak niet

Veel mensen nemen volgens Europeesche hun mobiel mee op de piste. “Bij een flinke valpartij overleeft deze het niet”, aldus de verzekeraar. “Vaak is het scherm dan ook beschadigd.” De toename van het gebruik van smartphones op de piste zorgt ervoor dat de camera gedaald is in de Winterschade Top 10. “De kwaliteit van camera’s in smartphones wordt steeds beter en het meenemen van een tweede apparaat is dan blijkbaar niet nodig.”
Op nummer 1 in de Winterschade Top 10 staat  al jaren de bril. In de letsel top 10 staat de knie bovenaan (24%), gevolgd door de schouder (11%) en de enkel (9%).

Reageer op dit artikel