nieuws

Kliphuis vertrekt bij NN

Branche

Tom Kliphuis vertrekt per 1 april als topman van Nationale-Nederlanden. Hij gaat zijn carrière na 25 jaar bij de ING-dochter gewerkt te hebben, elders voortzetten. Lard Friese, die van 2008 tot 2011 al leiding gaf aan het verzekeringsbedrijf, zal NN met ingang van volgende maand gaan aansturen.

Kliphuis vertrekt bij NN

Friese is lid van de Management Board Eurasia en verantwoordelijk voor de Europese verzekeringsactiviteiten. “Hij begeleidt het verzekeringsbedrijf verder in de herstructureringsoperatie, die in november vorig jaar is aangekondigd”, aldus NN. Die herstructurering is de belangrijkste reden voor Kliphuis om het bedrijf te verlaten: “De laatste fase van de herstructureringsoperatie van NN breekt aan en bij ingrijpende veranderingen is het in het belang van een bedrijf dat structuur en governance naar de toekomst toe helder en transparant zijn. Na 25 jaar heb ik dit moment aangegrepen om een besluit over mijn eigen toekomst te nemen.”
Behalve CEO van NN is Kliphuis, die Friese twee jaar terug opvolgde, ook bestuursvoorzitter van ING Insurance Benelux. Die taken worden overgenomen door David Knibbe, CEO voor Centraal en Rest van Europa voor het ING-verzekeringsbedrijf.

Reageer op dit artikel