nieuws

Helft verzekeringen online gesloten

Branche

Vorig jaar is 48% van alle nieuwe verzekeringen online gesloten, zo blijkt uit onderzoek van GfK. Daarbij wordt het meest gebruik gemaakt van de laptop.

Helft verzekeringen online gesloten

Bij 61% van alle nieuw gesloten verzekeringen wordt voorafgaand op internet georiënteerd, zo concludeert GfK uit het TOF Tracker-onderzoek, waaraan elk kwartaal 12.000 mensen deelnemen. De laptop is goed voor 52% van alle online gesloten polissen; 43% wordt via de desktopcomputer gesloten.
De tablet (11%) en de smartphone (5%) spelen vooral nog een rol bij het oriëntatieproces; samen zijn zij goed voor 5% van alle online gesloten verzekeringen. “De verwachting is dat steeds meer consumenten deze apparaten in het aankoopproces van financiële producten gaan gebruiken. De websites van veel verzekeraars zijn nog niet geschikt voor deze mobiele apparatuur, terwijl dit dus hét moment is voor verzekeraars om te werken aan een mobiele website.”
 

Reageer op dit artikel