nieuws

Grootschalige ontwijking hogere assurantiebelasting blijft uit

Branche

Consumenten en de verzekeringsbranche hebben niet op grootschalige wijze verzekeringspolissen aangepast om de hogere assurantiebelasting te ontwijken. Om die reden ziet het ministerie van Financiën van een naheffing. Deze was als een ‘stok achter de deur’-bepaling opgenomen in de belastingwetgeving 2013.

Grootschalige ontwijking hogere assurantiebelasting blijft uit

Per 1 januari is de assurantiebelasting verhoogd van 9,7 naar 21%. Per 1 april zou een naheffing in werking treden als uit achterblijvende belastingopbrengsten zou blijken dat voor 1 januari op grootschalige wijze polissen zouden zijn aangepast om de belastingverhoging te ontwijken. Daarvan is volgens het ministerie van Financiën geen sprake geweest. Volgens het Verbond van Verzekaars bevestigt dit de eigen inzichten. “Uit onderzoek van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek onder verzekeraars was ook al naar voren gekomen dat er geen sprake was van het omzetten van polissen op grote schaal om de belasting over 2013 te ontwijken”, aldus het Verbond.

Reageer op dit artikel