nieuws

Dolders: “Intermediair wordt niet gehoord”

Branche

Intermediairorganisaties moeten gaan samenwerken of zelfs fuseren. Zodat er één krachtige club ontstaat. Dat schrijft Arno Dolders, algemeen directeur Legal & General in een blog met de titel Intermediair verenigt u!

Dolders: “Intermediair wordt niet gehoord”

Verzekeraars organiseren zich wél goed, vindt Dolders. “De organisatiegraad is daar min of meer 100%. Het Verbond van Verzekeraars heeft daardoor veel slagkracht en wordt door alle stakeholders gehoord.” Hoewel hij het niet altijd met ze eens kan zijn, “is er geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om het lidmaatschap van het Verbond van Verzekeraars op te zeggen”. Daarvoor is het belang van één sterke belangenbehartiger te groot, aldus Dolders.
Binnen het intermediair ziet hij daarentegen “een onontwarbare kluwen van keurmerkorganisaties, beroeps- en bedrijfsorganisaties en hier en daar nog eerbiedwaardige standsorganisaties”. Die kluwen levert verbrokkelde prioriteiten en standpunten op. “En dat betekent dat het intermediair dus vooral niet wordt gehoord.” De oplossing is heel simpel, aldus Dolders. “Organisaties zouden over hun eigen schaduw moeten durven heen te springen. Door meer samen te werken of zelfs te fuseren. En individuele ondernemers zouden er verstandig aan doen om zich bij die ene krachtige organisatie aan te sluiten.”

Reageer op dit artikel