nieuws

Bijzonder, die ‘adviesmarkt’

Branche

‘Adviesmarkt’ is een bijzonder woord: van zowel ‘advies’ als ‘markt’ krijg ik veel energie. Dat komt misschien doordat ik zelf heel gemakkelijk en onbelemmerd advies vraag aan anderen en goed naar mijn raadgever luister. En wie me eens een goed advies heeft gegeven, zoek ik altijd weer op, zowel privé als zakelijk. Met dit verschil dat het zakelijk geld kost. Dat is ook reëel. Als de prijs en de kwaliteit goed zijn, voel ik me daar goed bij. Dit zal voor meerdere mensen gelden.

Bijzonder, die ‘adviesmarkt’

De markt is erg in beweging. Ik praat vaak met adviseurs over hun plannen, toekomstbeelden en ambities. Het is bijzonder waardevol om samen nieuwe mogelijkheden te bespreken en te kijken waar je elkaar vindt om duurzaam succesvol te zijn. Juist nu.
  Klanten zijn heel divers in hun wensen en behoeften. Er zijn klanten die hun verzekeringen, al dan niet na een grondig advies, via een onafhankelijk adviseur willen kopen. Er zijn ook klanten die veel liever rechtstreeks met een verzekeraar of via een bank zaken doen. Dat is prima; elke klant bepaalt zelf hoe hij zijn toekomst veilig stelt en met wie hij in zee gaat. Aan de financieel dienstverleners de taak om de klant zo transparant mogelijk van dienst te zijn.   Op 1 januari 2013 is het provisieverbod voor complexe producten geïmplementeerd en ik verwacht dat er op korte termijn kwaliteitsverbeteringen zichtbaar worden. En dat is, om met de woorden van minister Dijsselbloem te spreken, weer een stap vooruit, op weg naar meer transparantie, vakbekwaamheid en vertrouwen. Klanten ervaren de (meer)waarde van een onafhankelijk advies. Avéro Achmea staat naast de adviseur om hem daar bij te helpen. We geloven in de kracht van een onafhankelijk, vakbekwame en vertrouwde adviseur. Zodat  uiteindelijk de klant zich goed verzekerd weet.   En dat geeft ons energie om samen de toekomst in te gaan en trots te zijn op ons vak. Bent u dit ook?

Reageer op dit artikel