nieuws

ASR verrast door grote vraag naar Olli

Branche

Knuffelolifant Olli is vanaf 28 maart al te koop in de Rotterdamse diergaarde Blijdorp. De diergaarde en haar tijdelijke sponsor ASR spelen daarmee in op de grote populariteit van de olifant die een hoofdrol speelt in huidige reclamecampagne van de verzekeraar. De eerste lading van enkele duizenden Olli’s op voetbalformaat wordt speciaal met het vliegtuig vanuit China ingevlogen om te voldoen aan de eerste vraag.

ASR verrast door grote vraag naar Olli

“Sinds de start van de campagne krijgen we dagelijks via mail en social media veel vragen binnen van mensen die ook een Olli willen hebben”, vertelt Bob Stehmann, marketingdirecteur bij ASR. Dat geldt volgens Stehmann ook voor de dierentuin zelf en voor Feyenoord. De voetbalclub speelde tot eind januari met ASR op het shirt waarna de verzekaar voor het restant van het sponsorcontract (tot einde competitie) haar plek afstond aan de noodlijdende dierentuin. Stehmann geeft toe blij verrast zijn door het succes van de lopende reclamecampagne rondom Blijdorp waarin naast Olli ook oud-international Giovanni van Bronckhorst een hoofdrol speelt.  “Ik had wel gedacht dat  we zouden opvallen met de olifant, maar niet dat deze zo’n aaibaarheid zou hebben”, aldus Stehmann. “We zijn gelijk gaan produceren, maar wil je een kwalitatief goede Olli hebben die ook een beetje betaalbaar is, dan gaat daar tijd over heen.”
De spoedleverantie vindt op 28 maart een plekje in het speciale onderkomen dat ASR aan Blijdorp schenkt. Daarna worden er “enkele tienduizenden” Olli’s,  per schip naar Rotterdam gebracht. “Desnoods kunnen we er ook nog bij laten maken”, aldus Stehmann.  De knuffel, die ongeveer 20 euro moet gaan kosten, is alleen verkrijgbaar in de dierentuin zelf, om op die manier zoveel mogelijk bezoekers naar Blijdorp te lokken. Na het lopende voetbalseizoen moet Olli helemaal op eigen benen staan en komen de rechten van de knuffel volledig bij Blijdorp te liggen. 

Reageer op dit artikel