nieuws

Achmea benoemt opvolger Van Olphen

Branche

Huub Arendse, partner bij KPMG Nederland, wordt per 1 april benoemd tot Chief Financial Officer (CFO) van Achmea. Ook Roelof Konterman, de huidige voorzitter van de divisie Zorg & Gezondheid bij Achmea, wordt lid van de Raad van Bestuur.

Achmea benoemt opvolger Van Olphen

Arendse (54) volgt Gerard van Olphen op die na de nationalisatie van SNS Reaal overstapte om daar CEO te worden. Arendse werkt sinds 1982 bij KPMG en gaf tot 2007 leiding aan de Financial Services activiteiten. Ook is hij lid van het Global Insurance Leadership Team van KPMG International.
Roelof Konterman (56) is sinds 1983 werkzaam bij Achmea in diverse functies, waaronder vijf jaar in het buitenland. Vanaf 2004 was hij in diverse directiefuncties actief bij Achmea Zorg. Sinds 2008 is hij voorzitter van de divisie Zorg & Gezondheid bij Achmea, waar in 2011 Agis aan is toegevoegd.
Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Met Huub Arendse krijgen we een ervaren specialist in huis op het gebied van accounting en financiële aansturing van verzekeraars en hij is daarnaast goed vertrouwd met Achmea. Roelof Konterman kan bogen op een brede ervaring binnen onze organisatie, zowel in het geprivatiseerde zorgveld alsook op internationaal gebied.”
De Raad van Bestuur van Achmea bestaat vanaf 1 april 2013 uit  Willem van Duin (voorzitter), Huub Arendse (CFO), Danny van der Eijk (Schadeverzekeringen, Directe en Intermediaire Distributie), Jeroen van Breda Vriesman (Pensioenen, Levensverzekeringen, Grootzakelijke en Bancaire Distributie) en Roelof Konterman (Zorg en Internationale Activiteiten).

Reageer op dit artikel