nieuws

VGZ en Achmea leveren nieuwe top SNS Reaal

Branche

Bestuurders en commissarissen van VGZ zijn ‘verrast’ door het snelle vertrek van Maurice Oostendorp die de nieuwe financiële topman van SNS Reaal wordt. Achmea ziet het vertrek van Gerard van Olphen, de nieuwe CEO van het staatsconcern, als een ‘compliment’ voor Achmea.

VGZ en Achmea leveren nieuwe top SNS Reaal

Gerard van Olphen, Chief Financial & Risk Officer van Achmea, is zoals vanochtend bekend  werd, per direct aangetreden als CEO van SNS Reaal. Bestuursvoorzitter Willem van Duin: “Wij respecteren zijn afwegingen en de keuze die is gemaakt. Met de belangrijke uitdaging die voor hem ligt, wensen wij hem succes in de uitoefening van zijn nieuwe functie. Voorzitter Erik van de Merwe van de Raad van Commissarissen: “Wij zien het als een compliment voor hem en Achmea dat hij voor de functie bij SNS Reaal is gevraagd.” De Raad van Commissarissen zal zich de komende weken buigen over de opvolging in de Raad van Bestuur. Tot die tijd worden de taken van Gerard van Olphen waargenomen door Willem van Duin.
VGZ reageert in een persbericht: “Er is er een dringend beroep gedaan op Maurice Oostendorp om als CFO in dienst te treden bij de nieuwe organisatie. Hij heeft besloten daarop in te gaan en is genoodzaakt per direct zijn functie neer te leggen. De Raad van Commissarissen en Raad van Bestuur van Coöperatie VGZ zijn verrast door deze snelle ontwikkeling, maar hebben begrip voor deze urgente situatie en het beroep dat op haar ervaren bestuurder is gedaan.” De huidige bestuursvoorzitter van VGZ, Martin Duvivier, zal zoals gepland zijn voorzitterschap van de Raad van Bestuur per 1 april overdragen aan de huidige vicevoorzitter Rob Hillebrand. Hij zal door de ontstane situatie echter aanblijven als lid van de Raad van Bestuur zolang de situatie daarom vraagt, aldus VGZ.  

Reageer op dit artikel