nieuws

Van Keulen legt functies neer

Branche

Voormalig SNS Reaal-topman Sjoerd van Keulen, die het concern in 2006 leidde bij de beursgang en de desastreuze overname van de vastgoedtak van Bouwfonds, heeft zijn functie als voorzitter van de Stichting Holland Financial Centre neergelegd. Gedurende het weekend nam de kritiek op Van Keulen toe. Die laat nu weten dat hij door de discussie rond zijn persoon geen effectieve bijdrage meer kan leveren.

Van Keulen legt functies neer

“Ik heb met ontsteltenis kennis genomen van de ontwikkelingen bij SNS Reaal, uitmondend in een nationalisatie. Dat heeft mij bijzonder geraakt. Ik heb besloten per direct af te treden als voorzitter van het Holland Financial Centre, lid van de raad van commissarissen van APG, boegbeeld van het topsectorenbeleid en vicevoorzitter van het regieorgaan internationale acquisitie & vestigingsklimaat.”
Van Keulen zou volgens plan in mei stoppen als voorzitter van het publiek-private samenwerkingsverband dat zich richt op versterking van de financiële sector in ons land. Penningmeester Jan Nooitgedagt (Aegon) neemt zijn taken waar.
Minister Dijsselbloem (Financiën) had zondag in tv-programma Buitenhof al aangegeven dat Van Keulen er verstandig aan zou doen om zijn functie op te geven. Bonussen terugvorderen bij de SNS Reaal-bewindslieden acht hij weinig kansrijk, omdat een wet die dat mogelijk moet maken nog niet is aangenomen. Dijsselbloem vindt dat de Interventiewet, die het mogelijk maakt dat de overheid ingrijpt bij noodlijdende instellingen, moet worden aangepast zodat banken indien nodig makkelijker kunnen worden opgesplitst.

Reageer op dit artikel