nieuws

NZB ziet toekomst in afhakende schadekantoren

Branche

Advieskantoor Nationale Zorg & Beheer (NZB) uit Geldrop neemt de schadeportefeuille van Marianne Staaijen Makelaardij uit Mierlo over. Volgens NZB-directeur Paul Stierum gaan er de komende tijd wel meer kleine, vaak gecombineerde makelaars- en assurantiekantoren afhaken. Dat biedt volgens hem kansen voor de grotere kantoren die op zoek zijn naar continuïteit.

NZB ziet toekomst in afhakende schadekantoren

Stierum is omwille van de concurrentie niet al te scheutig met details over de grootte van de portefeuille die hij overneemt en de omvang die zijn eigen bedrijf er door krijgt. “Het gaat om een niet al te grote portefeuille van een kleine makelaardij die er ook verzekeringen bij deed. Mevrouw Staaijen heeft ook nog geen besluit genomen of zij verder gaat als makelaar.”
Hij ziet in de eigen regio rondom Eindhoven steeds meer kleine gecombineerde makelaars- en assurantiekantoren die zich beraden op hun toekomst. Stierum:  “Ook makelaars hebben het nu lastig, dan zit je ook niet nog eens te wachten op allemaal nieuwe administratieve romslomp voor die paar verzekeringsklanten die je hebt.”
Het biedt volgens hem kansen voor iets grotere advieskantoren als NZB, dat zich met advies op het vlak van hypotheken,verzekeringen en pensioen richt op particulieren en bedrijven . “De verwachting is toch dat heel veel assurantiekantoren dit jaar het hoofd niet  boven water kunnen houden. Als ik naar mijn eigen bedrijf kijk, zie ik ook een forse terugval aan de levenkant, al zit er gelukkig nog wel wat doorloop op. Schade is net als bij veel andere kantoren de kurk waar ons bedrijf op drijft. Als we op dat vlak kunnen blijven groeien door kleine overnames zullen we dat zeker niet nalaten.”
 
 

Reageer op dit artikel