nieuws

‘Middenmoot intermediair wordt een Death Valley’

Branche

‘Middenmoot intermediair wordt een Death Valley’

Middelgrote intermediairbedrijven zullen het de komende jaren moeilijk gaan krijgen, verwacht Meijers-directeur Onno Paymans. “Juist het middenveld van het intermediair wordt een ‘Death Valley’. Die partijen moeten keuzes gaan maken.”

Paymans doet zijn uitspraak in een rondetafelgesprek over de uitdagingen waar het intermediair de komende jaren mee te maken krijgt. Volgens hem hebben kleinere kantoren toekomst, mits zij zich beter organiseren. “Ze zullen niches gaan opzoeken in combinatie met hun netwerk.” Ook Roland Goldman, directeur van Mandema & Partners, voorziet moeilijke tijden voor de middelgrote kantoren: “Het verdienmodel gaat veel invloed hebben op het middensegment. Daar zijn de marges heel dun, dus ik verwacht dat daar nog een behoorlijke shake-out gaat komen.”
Het lijkt lastig te worden om te ontkomen aan een prijzenslag in de adviesmarkt. Onderscheidende dienstverlening is een van de mogelijkheden om daaraan te ontsnappen, vindt Ab Flipse, die met zijn bedrijf F-point al jaren op feebasis werkt. “Je moet je dienst zo uniek maken dat hij niet te vergelijken is.” Toch begrijpt hij de focus op prijs wel: “Ons vak is ongehoord simpel. We hebben het jarenlang ingewikkeld gemaakt voor de klant, die nu afkerig is geworden van financiële planning.”
Lees meer over het rondetafelgesprek in AMplus 2.
 

Reageer op dit artikel