nieuws

Last onder dwangsom voor negeren self-assessment

Branche

De AFM heeft lasten onder dwangsom opgelegd aan drie financieel dienstverleners die het self-assessment voor 2012 niet hebben ingevuld. Deze financieel dienstverleners is verzocht om de vragenlijst binnen tien dagen alsnog in te vullen. Iedere dag dat niet aan de opgelegde last wordt voldaan, wordt een dwangsom opgelegd van €2.000 tot een maximum van €20.000.

Last onder dwangsom voor negeren self-assessment

Het gaat bij de bestrafte bedrijven om Financieel Advies Horst, De Jong Verzekeringen en Alex van Zanten Assurantiebemiddeling.  Financieel dienstverleners zijn wettelijk verplicht om deel te nemen aan aan het self-assessment van de AFM. Ruim 99% van de 7.800 financieeel dienstverleners die bij toezichthouder geregistreers staan heeft dit ook gedaan. Van de partijen die in gebreke zijn gebleven krijgen alleen bedrijven die zowel in het verleden als in het afgelopen jaar het self-assessment niet hebben ingevuld een dwangsom opgelegd. De AFM heeft deze dienstverleners herhaaldelijk vruchteloos verzocht mee te werken aan het informatieverzoek. De financieel dienstverleners die voor het eerst  het self-assessment niet hebben ingevuld en verstuurd, hebben een “normoverdragende brief” ontvangen.
Het was afgelopen jaar de eerste keer dat de AFM de vragenlijst aan alle financieel dienstverleners heeft gestuurd. Tot en met 2011 konden de leden van de Stichting Financiële Dienstverlening (StFD) het self-assessment via deze inmiddels opgeheven stichting invullen.

Reageer op dit artikel