nieuws

ING bundelt aansturing intermediair en eigen advieskanaal

Branche

ING heeft de aansturing van het eigen (hypotheek)advieskanaal en de ondersteuning van het intermediairkanaal samengevoegd. Daarmee is de continuïteit, flexibiliteit en deskundigheid van de hypotheken- organisatie gewaarborgd, zegt Hidde Coebergh, die sinds vandaag als directeur Hypotheken leiding geeft aan het nieuwe bedrijfsonderdeel. “Door de bundeling van krachten zullen we de bediening van het intermediair op een hoger niveau kunnen brengen.”

ING bundelt aansturing intermediair en eigen advieskanaal

Coebergh was al directeur van het ING Adviesteam Hypotheken en heeft nu ook de rol van directeur Intermediair op zich genomen. Die werd tot nu toe vervuld door Rob van Rooij, die Coebergh de komende maanden inwerkt en per 1 juni ING gaat verlaten. Coebergh heeft zelf zijn wortels overigens in het intermediairkanaal: hij is in de jaren negentig twee jaar zelfstandig assurantieadviseur geweest, voordat hij bij ABN Amro ging werken als hypotheekadviseur. Sinds 2001 werkt hij bij ING en sinds mei 2011 gaf hij leiding aan het eigen hypotheekadvieskanaal van de bank.
Coebergh heeft nu zowel het eigen ING-advieskanaal als het intermediairkanaal onder zijn hoede. “Daarmee willen we drie belangrijke zaken in één hand houden: deskundigheid, flexibiliteit en continuïteit. Aan de ene kant kun je zeggen dat er bij het sluiten van bijvoorbeeld een annuïteitenhypotheek sprake is van minder complexiteit, maar juist bij het adviseren van bestaande hypotheekrelaties neemt de complexiteit en behoefte aan deskundigheid alleen maar toe. Daarnaast is het lastig om op korte termijn te voorspellen waar we welke expertise in moeten zetten. Door de twee kanalen samen te voegen, kunnen we onze medewerkers flexibeler inzetten. Bovendien kunnen we nu in beide kanalen gegarandeerd vaste medewerkers blijven inzetten, wat de kwaliteit van onze dienstverlening ten goede komt.”
ING benadrukt dat het intermediair ook in de nieuwe organisatie als aparte groep behandeld blijft worden. “We blijven dus ook relatiemanagement inzetten. We hebben onze relatiemanagers getransformeerd van verkopers tot ‘sparringpartners’  voor het intermediair. Ze kunnen adviseurs onder meer ondersteunen met data die laat zien hoe hun bedrijf zich verhoudt tot de rest van de markt. In relatiebeheer nemen we dus meer en meer de consultancyrol aan.”
Dat is wel opmerkelijk, omdat de meeste aanbieders de eigen buitendienst en accountmanagers zo langzamerhand hebben afgeschaft. Bij ING telt het team relatiemanagers een kleine vijftig medewerkers.
Lees in AM van vandaag het interview met Rob van Rooij en Hidde Coebergh (pag. 16 en 17).
 
 

Reageer op dit artikel