nieuws

Geen schuldsanering voor Cinjees

Branche

De familie Cinjee kan geen beroep doen op schuldsanering om een persoonlijk faillissement af te wenden. De rechtbank in Dordrecht heeft de aanspraak op de Wet schuldsanering natuurlijke personen (WSNP) afgewezen. De Cinjees zijn tegen de uitspraak van de rechtbank in beroep gegaan. De zaak van Eelko Kooistra, de voormalige commerciële man bij Cinjee Advies, is aangehouden.

Geen schuldsanering voor Cinjees

De Cinjees deden een beroep op de WSNP nadat er in september vorig jaar een einde kwam aan de OOA Consulting Group, een maatschap die zich bezig hield met de advisering over de aan- en verkoop van assurantieportefeuilles en waaraan behalve de familie Cinjee ook Eelko Kooistra deelnam. OOA was het nieuwe zakelijke avontuur nadat in juli 2011 Cinjee Advies met veel tamtam en achterlating van meer dan € 40 mln aan schuld aan bedrijven en particuliere investeerders failliet ging.
Mike Pieterson stelt namens het bestuur van de stichting Slachtoffers Cinjee Advies blij te zijn met de afwijzing van het beroep op schuldsanering. “Als de Cinjees wel waren toegelaten tot de WSNP had ze dat na drie jaar gevrijwaard van alle schulden en hadden ze gewoon weer opnieuw kunnen beginnen in deze branche. Bij een faillissement kunnen ze zich niet meer verschuilen. Er blijft een doorlopende claim aan hen hangen.”
 

AMworkshop Dossier Cinjee passé? Nee!

 

Reageer op dit artikel