nieuws

FNV bekommert zich om werknemers SNS Reaal

Branche

Voor de circa 7.500 werknemers van SNS Reaal is voorlopig een eind gekomen aan de maandenlange onzekerheid en voortdurende geruchtenstroom. “Maar pas als duidelijk is welke eisen de staat en de Europese Commissie stellen, krijgen we zicht op de consequenties voor de werkgelegenheid binnen SNS Reaal”, aldus FNV Finance.

FNV bekommert zich om werknemers SNS Reaal

Volgens FNV Bondgenoten is het goed dat de rust op de korte termijn terugkeert, maar is de toekomst voor werknemers bij lange na nog niet veilig gesteld. Karin Heynsdijk, bestuurder FNV Finance: “Het is nu in ieder geval duidelijk dat SNS Reaal een staatsbank wordt. Maar het duurt nog wel even voor duidelijk is hoe het concern de toekomst ingaat, als één geheel of in delen? En wat betekent dit voor de werknemers?”
Zoveel mogelijk behoud van werk en inkomen voor de werknemers is voor FNV Bondgenoten de komende maanden prioriteit. “Het is goed dat we eind vorig jaar een goed sociaal plan, ook voor SNS Property Finance, hebben kunnen afspreken en de cao hebben verlengd. Wij kunnen ons nu focussen op de werkgelegenheid. Mocht er toch sprake van boventalligheid zijn, dan is het zaak dat werknemers op een goede manier naar een nieuwe baan worden begeleid”, aldus Heynsdijk.

Reageer op dit artikel