nieuws

Finam begeleidt overstap naar provisieloos werken

Branche

Financieel advieskantoor Halbertsma van den Boom en consultancybedrijf Fairchild zijn samen Finam gestart. Dat bedrijf helpt intermediairs bij het overschakelen op 100% provisieloos werken volgens het concept ‘de financiële nachtrustmethode’.

Finam begeleidt overstap naar provisieloos werken

“Het is niet logisch om voor hypotheekadvies een fee te rekenen en voor schadeverzekeringen provisie. De klant begrijpt dat niet”, zegt medeoprichter Rens van den Boom. Hij werkt al enige tijd volledig provisieloos, ook voor schadeverzekeringen. “Eenduidigheid over kosten en heldere communicatie zorgen ervoor dat de klant de adviseur daadwerkelijk gaat zien als zijn financiële vertrouwenspersoon”, is de stellige overtuiging van Van den Boom. Bij Halbertsma van den Boom is ruim 90% van de klanten overgestapt op het nieuwe model, dat zou leiden tot een hoger kantoorrendement. “Je creëert totaalrelaties en daarmee een hogere polisdichtheid. Hierdoor werk je efficiënter en genereer je meer declarabel advieswerk.”
Finam biedt het intermediair ondersteuning met een abonnementenmethode, een rekenmodel en implementatieondersteuning. Volgens Van den Boom kan elk onafhankelijk advieskantoor “met behoud van eigen identiteit” in twee maanden starten met abonnementen. Vanaf eind deze maand houdt Finam informatiebijeenkomsten voor adviseurs.

Reageer op dit artikel