nieuws

Cinjees opnieuw voor de rechter

Branche

Leden van de familie Cinjee en aanverwanten worden morgen opnieuw voor de rechtbank in Dordrecht verwacht. Een oud-werknemer van de OOA Consulting Group heeft een kort geding tegen de Cinjees aangespannen omdat hij vanaf januari van dit jaar nog het grootste deel van zijn salaris en onkosten tegoed heeft. OOA Consulting was het nieuwe zakelijke avontuur van de Cinjees na het faillissement van hun adviesbedrijf, maar ook deze onderneming was geen leven beschoren.

Cinjees opnieuw voor de rechter

De werknemer (22) was tot voor kort actief systeembeheerder en accountmanager bij OOA Consulting Group en werkte in de nadagen van Cinjee Advies ook daar als systeembeheerder. Hij heeft voorafgaand aan de zitting beslag laten leggen op de woning van Nelleke Cinjee-Teeuw in een buurt die in Sliedrecht bekend staat als “de Goudkust” en op de woning van Eelko Kooistra in Dordrecht, voormalig financieel topman van Cinjee Advies.
Onlangs kwam er een einde aan OOA Consulting Group, een maatschap die zich bezig hield met de advisering over de aan- en verkoop van assurantieportefeuilles,  waaraan behalve de familie Cinjee ook Eelko Kooistra deelnam. De maatschap werd opgeheven en de Dordtse rechter heeft bepaald dat moet worden onderzocht of de maten in aanmerking komen voor schuldsanering. De Cinjees en Kooistra begonnen hun consultancybedrijf nadat in juli 2011 Cinjee Advies met veel rumoer failliet ging. Het bedrijf liet € 40 miljoen aan onbetaalde assurantieportefeuilles acher.
Vorige maand werd bekend dat enkele leden van de familie Cinjee nog steeds zakelijk actief zijn met Lelystad als papieren uitvalstbasis. Zo is Eelko Kooistra  betrokken bij Elko Consulting Limited, een bedrijf dat zich volgens de Kamer van Koophandel  bezig houdt met “het beheren van onroerend goed en het deelnemen in en besturen van ondernemingen”. Bij de KVK in Lelystad staat ook Tilcin Limited ingeschreven, een bedrijf dat opereert onder de naam Teeuw Bouwmanagement. Dit is het bedrijf van Arie Teeuw, de man van Nelleke Cinjee. Zij was binnen Cinjee Advies directeur externe contacten.
Zaterdag in AM 16 een interview met Eddy Butin Bik, curator in het failissement van Cinjee Advies.

Reageer op dit artikel