nieuws

AFM waarschuwt voor neptoezichthouder

Branche

De AFM waarschuwt consumenten voor één of meer mogelijke oplichters die zeggen bij de toezichthouder te werken. Minstens één consument is in de regio Rotterdam benaderd door de neptoezichthouder.

AFM waarschuwt voor neptoezichthouder

Dinsdagavond kreeg een inwoner van het Rijnmondgebied een onbekende man aan de deur die zich uitgaf als medewerker van de AFM en informatie over hypotheken zei te verzamelen. Hij stelde voor de hele financiële situatie van deze consument door te nemen.
De AFM heeft direct aangegeven dat het  géén medewerker is en dat het waarschijnlijk om oplichting gaat. Volgens de toezichthouder zijn of worden mogelijk meer mensen door de oplichter benaderd. “De AFM wil benadrukken dat zij nooit ongevraagd bij consumenten langskomt en nooit naar persoonlijke financiële gegevens zal vragen”, aldus de toezichthouder die consumenten die in aanraking komen met de neptoezichthouder aanraadt zich te melden bij de politie of het  Meldpunt van de AFM.

Reageer op dit artikel