nieuws

Aegon uit Spaanse joint venture

Branche

Aegon heeft de samenwerking met de Spaanse Unnim Banc op het gebied van levensverzekeringen, ziektekosten en pensioenen beëindigd. De verzekeraar verkoopt zijn 50% belang in de joint venture voor € 353 miljoen aan Unnim en behaalt daarmee een boekwinst (voor belasting) van € 105 mln. Ondanks de verkoop benadrukt Aegon het grote belang van de Spaanse markt.

Aegon uit Spaanse joint venture

Aegon boekte vorig jaar nog een winst  vóór belastingen van € 20 mln met de samenwerking. De verzekeraar gaf echter al eerder aan de consolidatieslag in de Spaanse bankensector ertoe kan leiden dat één of meer  joint ventures worden beëindigd.Spanje blijft  echter van groot belang stelt Aegon en haalt daarbij de exclusieve strategische samenwerking aan die onlangs werd aangegaan met Banco Santander voor de distributie van levens- en schadeverzekeringen. Hiebij gaat  Aegon gebruik maken van Santanders netwerk van ruim 4.600 bankfilialen en krijgt het toegang tot  twaalf miljoen potentiële klanten.
Aegon is al meer dan dertig jaar actief op de Spaanse markt en heeft daarbij een sterke positie opgebouwd als aanbieder van levensverzekeringen via joint ventures met de zogeheten ‘cajas’, regionale spaarbanken.

Reageer op dit artikel