nieuws

Verbond komt met musical voor schoolkinderen

Branche

Onder de titel ‘Als ik later groot ben’ brengt het Verbond van Verzekeraars samen met platform Wijzer in geldzaken een musical op de planken. Met de show wil het Verbond bijdragen aan een beter begrip van het omgaan met geld bij schoolkinderen. De landelijke première vindt deze week plaats tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) in Utrecht.

Verbond komt met musical voor schoolkinderen

“Verzekeraars vinden het belangrijk dat kinderen al jong leren omgaan met risico’s, weten hoe ze kunnen worden voorkomen, wat de financiële gevolgen zijn en hoe je dat kunt opvangen”, aldus Verbondsdirecteur Richard Weurding. “Jong geleerd is immers oud gedaan”.
‘Als ik later groot ben’  is een traditionele afscheidsmusical voor groep 8 van de basisschool en gaat over de klas van juf Eva. De leerlingen willen geld inzamelen voor een mooie afsluiting van hun basisschooltijd maar merken dat iedereen anders met geld omgaat. Op het einde van de musical wordt als klap op de vuurpijl ook nog eens de opbrengst gestolen.
Het Verbond deelt tijdens de NOT het gratis musicalpakket uit. Dat bestaat uit een script, een handleiding met tips voor onder meer regie en enscenering, een notenschrift, een cd met ingezongen liedjes en de registratie van de try out-voorstelling door leerlingen uit Bavel (NB).
 

Reageer op dit artikel