nieuws

Omzet Independer schiet omhoog

Branche

Independer heeft vorig jaar een recordomzet geboekt van meer dan € 38 mln. Dat is naar eigen zeggen een groei van 43% ten opzichte van 2011, toen het online intermediairbedrijf nog € 26,7 mln aan bemiddelingsinkomsten telde. De Achmea-dochter spon vooral garen bij het grote aantal mensen dat overstapte naar een andere zorgverzekeraar.

Omzet Independer schiet omhoog

In december wisselden bijna 200.000 mensen van ziektekostenverzekeraar via Independer.nl, dat een marktaandeel in de zorgmarkt claimt van 16%. “De drukste dag was 31 december, waarop meer dan 25.000 zorgverzekeringen werden afgesloten. Ook het aantal afgesloten autoverzekeringen in 2012 bereikte met meer dan 100.000 een nieuw record.” Via Independer.nl koos 24% van de overstappende zorgverzekerden voor een Achmea-label. Bij autoverzekeringen kiest minder dan 10% van de bezoekers voor een Achmea-polis.
Directeur Ruud Martens noemt het gemak waarmee klanten kunnen vergelijken en sluiten de grote succesfactor van Independer. “Bezoekers zien bij ons in een paar minuten dat ze honderden euro’s kunnen besparen.”
In 2012 is de website ruim 10 miljoen keer bezocht. Independer zegt hoge klanttevredenheidscijfers te scoren. “Wij hebben voor onze dienstverlening bij zorgverzekeringen meer dan 26.000 testimonials. Google beoordeelt deze met een gemiddelde score van 9,1 op een schaal van 1 tot 10. Diezelfde score halen we ook bij autoverzekeringen op basis van ruim 2.700 testimonials.”

Reageer op dit artikel