nieuws

NN blijft Rotterdam en Den Haag trouw

Branche

De stadsbesturen van Rotterdam en Den Haag kunnen opgelucht ademhalen. Nationale-Nederlanden blijft de Maasstad en de Hofstad nog minstens twaalf jaar trouw. De verzekeraar verlengde deze week het huurcontract voor het hoofdkantoor in Den Haag met tien jaar. Met de eigenaren van de locatie in Rotterdam hoopt NN op zo kort mogelijke termijn de verlenging voor een zelfde periode af te ronden. Beide contracten liepen in 2015 af.

NN blijft Rotterdam en Den Haag trouw

“Met name in Den Haag was in de lokale politiek wat ongerustheid ontstaan over de toekomst van onze bedrijfslocatie in de Hofstad”, aldus NN-woordvoerder Bas Kuik. “Daarom is de verlenging van ons huurcontract daar officieel naar buiten gebracht.”
Wat direct weer de vraag opwierp wat er dan zou gebeuren met de locatie Delftse Poort in Rotterdam, mede in het licht van de aangekondigde reorganisatie waarbij de komende jaren door heel NN 1.350 van de 6.000 banen verdwijnen. Ook daar was Kuik direct stellig over. “Wij blijven sowieso in Rotterdam, de onderhandelingen over het huurcontract duren daar alleen iets langer. Het zou kunnen dat we straks door de reorganisatie met minder ruimte toe kunnen, maar het is aan de eigenaars van de panden hoe daar mee om te gaan.” Voor beide panden die voorheen in eigendom van de verzekeraar zelf waren, staat het Duitse vastgoedfonds KanAm sinds 2005 als huisbaas te boek.
In wolkenkrabber Delftse Poort zetelt voornamelijk het leven- en pensioenbedrijf van NN dat aan een kleine 3.000 mensen werk biedt. Het gebouw was tot mei 2009 met ruim 151 meter het hoogste kantoorgebouw van Nederland. Ongeveer evenveel mensen werken op de Haagse locatie Haagse Poort, het hoofdkantoor van de verzekeraar. Ongeveer 350 mensen werken in het ING House, het Amsterdamse hoofdkantoor van ING Verzekeringen. “Dat blijft  zo, in ieder geval zolang we als verzekeraar nog deel uitmaken van de ING Groep”, aldus Kuik.  Rest NN Services in Ede, dat zich met ongeveer 500 medewerkers richt op het beheer van (hoofdzakelijk) beleggingsverzekeringen. Het huurcontract voor de locatie daar loopt af in 2017. Kuik: “Tegen die tijd zullen we ook voor die locatie nieuwe contractonderhandelingen aangaan.”
 

Reageer op dit artikel