nieuws

Nederland onzekerder over de toekomst

Branche

Nederlanders zijn de afgelopen maanden onzekerder geworden over de toekomst. Dit blijkt uit de Zekerheidsindex van Nationale-Nederlanden. De index daalde in het vierde kwartaal 2012 van 59 naar 57 punten. Medio 2011 stond de index nog op 60 punten.

Nederland onzekerder over de toekomst

Onderzoeksbureau TNS NIPO bevroeg 1.256 respondenten naar hun zekerheidervaring. Nederlanders zijn onzeker over de toekomst, zo concludeert het NN. “Er is minder vertrouwen in politiek, economie, samenleving en de eigen leefomgeving voelt minder veilig”, aldus de verzekeraar.
Met name de werkloosheid (van plek 11 naar plek 2) en de hoogte van de belastingen (van plek 3 naar plek 1) hebben de meeste impact op het zekerheidsgevoel. Bovendien geeft ruim 40%  procent aan in 2012 last te hebben gehad van één of meerdere vormen van overlast. Veertien procent van de Nederlanders is vorig jaar slachtoffer geworden van criminaliteit. Voorts vindt 58% van de bevolking dat er te weinig “blauw” op straat is.

 

Reageer op dit artikel