nieuws

Jaarwisseling goed voor tien miljoen aan particuliere schade

Branche

De jaarwisseling heeft bij particulieren voor een totale extra schadelast van €10 mln gezorgd. Dit blijkt uit voorlopige schattingen van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek van het Verbond van Verzekeraars. Het schadebeeld is volgens de verzekeraars “redelijk normaal” in vergelijking met voorgaande jaren.

Jaarwisseling goed voor tien miljoen aan particuliere schade

Het gaat bij de eerste schattingen om schade aan huizen, inboedels en auto’s. Zakelijke schade, schade aan overheidseigendommen en scholen zijn hierin niet meegenomen.
De leden van het Verbond houden er rekening mee dat zij ook de komende dagen claims kunnen ontvangen, bijvoorbeeld als mensen van vakantie thuiskomen en schade constateren. Algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars: “Het lijkt erop dat de regen mensen van de straat heeft gehouden en vooral tot minder vuurwerkschade heeft geleid. We zien dat de schaden variëren van onschuldige ongelukjes tot zwaar beschadigde auto’s vanwege brandstichting en beschadiging aan straatmeubilair. Ondanks het feit dat de schadeontwikkeling past in het beeld van de afgelopen jaren is het Verbond van mening dat er aandacht moet blijven voor het terugbrengen van opzettelijke vernielingen tijdens de jaarwisseling.”

Reageer op dit artikel