nieuws

Iedereen bij ING Verzekeringen preventief mobiel verklaard

Branche

ING Verzekeringen heeft vorige week het voltallige personeel “preventief mobiel” verklaard. Het besluit vloeit voort uit een in november vorig jaar aangekondigde reorganisatie. Met de verklaring wordt het voor de organisatie makkelijker om invulling te geven aan het sociaal plan en werknemers te helpen bij herplaatsing binnen of buiten de organisatie.

Iedereen bij ING Verzekeringen preventief mobiel verklaard

Het besluit wordt vooral gevoeld  door de grootste partij binnen ING Verzekeringen, Nationale-Nederlanden (NN). Hier verdwijnen de komende jaren 1.350 van de nu nog 6.000 banen, een maatregel die november vorig jaar bekend werd.
Ook maakte NN toen bekend zich sterker te gaan richten op de pensioenmarkt. “Door het personeel preventief mobiel te verklaren, wordt het makkelijker om de organisatie opnieuw in te richten”, aldus NN-woordvoerder Bas Kuik.  “Ook  maakt het werknemers meer bewust van hun functie. Je wordt aangespoord om na te denken over je inzetbaarheid, binnen of buiten de organisatie.”
De term preventief mobiel heeft volgens de woordvoerder geen arbeidsrechtelijke consequenties. “Het geeft leidinggevenden juist meer mogelijkheden om gebruik te maken van het sociaal plan dat we vorig jaar overeen zijn gekomen. Dat kan door cursussen aan te bieden, of iemand naar een andere functie toe te leiden, bijvoorbeeld van de autoschade richting de pensioentak. Binnen een grote organisatie als NN zitten veel mensen om de 3 of 4 jaar sowieso op een andere plek. Preventieve mobiliteit is in die zin veel meer een instrument dan een bijzondere maatregel.”

Reageer op dit artikel