nieuws

ASR: ‘Nieuwe samenwerkingsovereenkomst marktconform’

Branche

De wijzigingen in de samenwerkingsovereenkomst die ASR aan het intermediair heeft voorgelegd, zijn marktconform, zo laat de maatschappij weten. In de overeenkomst is vastgelegd dat de adviseur geen pandrecht mag laten vestigen op het ASR-deel van zijn portefeuille. Concurrent Nationale-Nederlanden laat echter weten zo’n bepaling niet te kennen in de samenwerkingsvoorwaarden.

ASR: ‘Nieuwe samenwerkingsovereenkomst marktconform’

“ASR heeft de bestaande samenwerkingsovereenkomst met het intermediair aangepast. Het gaat om marktconforme aanpassingen. Deze sluiten aan bij de nieuwe verhouding tussen intermediair en verzekeraar, maar ook het terugbrengen van het financiële risico is een reden voor ASR om de samenwerkingsovereenkomst aan te passen”, geeft de Utrechtse verzekeraar als toelichting op de nieuwe overeenkomst. Vanaf 1 maart mogen verzekeringen die bij ASR lopen, niet meer worden verpand. Dat zet de financieringsmogelijkheden bij aan- en verkoop van portefeuilles onder druk, zo verwachten kenners. NN laat weten een dergelijke beperking niet te kennen: “In onze samenwerkingsovereenkomst is dit niet opgenomen.”
Portefeuillemakelaar Cisco Barão kijkt met advocaten naar de mogelijkheid om een claim in te dienen bij ASR, zo laat hij via Twitter weten. “Hoe langer ik er over nadenk, hoe kwader ik word. Wat een minachting voor een beroepsgroep om juist nu het pandrecht ter discussie te stellen.”

Reageer op dit artikel