nieuws

Aegon neemt Roemeense activiteiten Eureko over

Branche

Aegon neemt de levensverzekerings- en pensioenactiviteiten van Eureko (Achmea) in Roemenië over. De verzekeraar versterkt hiermee zijn positie in Centraal- en Oost-Europa verder. De aankoop zal worden geïntegreerd in Aegon Roemenië.

Aegon neemt Roemeense activiteiten Eureko over

Met de transactie wordt Aegon Roemenië de op twee na grootste aanbieder van pensioenen met circa 650.000 pensioenspaarders. Als aanbieder van levensverzekeringen zal Aegon Roemenië tot de tien grootste gaan behoren.
Gábor Kepecs, CEO van Aegon Centraal- en Oost-Europa en lid van de Management Board van Aegon: “Wij zullen de expertise van Aegon gebruiken om in te spelen op de groeiende vraag naar levensverzekeringen en pensioenen in Roemenië en in de rest van Centraal- en Oost-Europa.”
Aegon is sinds 2007 actief in Roemenië en heeft daarnaast activiteiten in Hongarije, Polen, Tsjechië, Slowakije en Turkije. Onlangs kondigde de verzekeraar aan ook in Oekraïne actief te worden met de overname van de op vier na grootste levensverzekeringsmaatschappij van het land.

Reageer op dit artikel