nieuws

Adviesbedrijf Thoma in handen van Fatum

Branche

Het Lochemse intermediairbedrijf Thoma, met zestig medewerkers en een omzet van € 5 mln een van de grotere kantoren in het oosten van het land, komt in handen van Fatum. De verzekeringsmaatschappij die vooral actief is op de Antillen wil zo vaste voet aan de grond krijgen in Nederland.

Adviesbedrijf Thoma in handen van Fatum

Thoma is al meer dan 50 jaar actief als advieskantoor en volmachtbedrijf. Fatum (voorheen ING-dochter en sinds 2003 dochter van Guardian Holdings Limited uit Trinidad & Tobago) is een leidende speler op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten op het gebied van schade-, levens-, en ziektekostenverzekeringen. In Nederland treedt Fatum op als herverzekeraar en verstrekker van volmachten. Met de overname wil de verzekeraar vaste voet aan de grond krijgen in de Nederlandse schademarkt. Fatum Nederland is in 2009 opgericht en houdt zich uitsluitend bezig met schadeverzekeringen voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. “In samenwerking met Thoma kunnen we een verdere groei realiseren. De nieuwe combinatie bundelt de betrokkenheid van het intermediair, de daadkracht van het volmachtbedrijf alsook de kennis en het kapitaal van de verzekeraar.”
Volgens een persbericht zal de onafhankelijke werkwijze van Thoma Assurantie- en Pensioenadviseurs “onverminderd van kracht blijven.” Directeur Hans Thoma: “Wij worden in staat gesteld om verdere groei te realiseren in een sterk veranderende markt, zonder concessies te hoeven doen aan de kwaliteit.”
De aandelen zijn met terugwerkende kracht per 1 januari 2012 overgenomen.

Reageer op dit artikel