nieuws

Opnieuw faillissement voor BrinckStaete

Branche

Opnieuw faillissement voor BrinckStaete

Met het faillissement van BrinckStaete Adviesgroep Haarlem lijkt een definitief einde te zijn gekomen aan de adviesactiviteiten van het echtpaar Jan en Inge Kooijman. Eind vorige maand bevestigde de rechter in Utrecht het bankroet. De villa van het echtpaar in Zeist wordt op 11 januari via een veiling verkocht.

BrinckStaete Adviesgroep was vanaf 1994 actief als financieel dienstverlener en richtte zich van oudsher op klassieke intermediaire producten als hypotheken en verzekeringen, maar ook vermogensbeheer. In de hoogtijdagen telde het Zeister bedrijf 35 medewerkers, maar het werd in 2007 failliet verklaard. Daarbij bleek onder meer dat jarenlang voor de werkenemers geen pensioenpremies waren afgedragen.
Onder de naam BrinckStaete Haarlem werden de activiteiten echter voortgezet op landgoed Egghermonde in Soesterberg. Onder de vleugels van Jan en Inge Kooijman valt ook het niet failliet verklaarde kredietbemiddelingsbedrijf Callas & Luijckx, dat ingescheven staat op het adres van de woning van het echtpaar, die straks bij opbod zal worden verkocht.

Reageer op dit artikel