nieuws

Groei intermediair vooral in particuliere markt

Branche

De banken en de intermediairbedrijven die zich richten op de zakelijke markt hebben in 2011 de omzet uit assurantiebemiddeling over het algemeen zien dalen. Groei zit er vooral bij kantoren die zich richten op de particuliere (zorg)markt. Rabobank boekt voor het vijfde jaar op rij een omzetdaling, maar blijft met € 309 (330) mln het grootste assurantiebemiddelingsbedrijf van ons land. De nummers twee en drie Aon en Meeùs groeien, maar blijven qua omzet op ruime afstand van de Rabobank. Dat blijkt uit de door AM opgestelde ranglijst van grootste intermediairbedrijven in Nederland.

Groei intermediair vooral in particuliere markt

De top 25 van intermediairbedrijven boekt een stijging van de omzet: die gaat met 5% omhoog naar € 1.355 (1.289) mln. Bij 17 partijen zijn de inkomsten gegroeid; uitschieters zijn er bij Independer  (+32%), Mandema & Partners (+42%), Univé Regio+ (+56%) en VVAA (+26%). Deze partijen schroeven de omzet op richting de € 30 mln en komen daarmee dicht in de buurt van de top 10. Die wordt afgesloten door het assurantiebedrijf van ING Bank, dat daalt naar € 37 (43) mln, vooral door het afstoten van een groot deel van de activiteiten aan Mandema.
De grootste omzetstijging boekt SAA, dat met een plus van 72% opstoomt van de 12e naar de 9e positie. Het Rotterdamse bedrijf haalt vooral veel extra inkomsten uit het overnemen van delen van de Cinjee-activiteiten. Van Lanschot Chabot verliest zijn tiende plek en zakt door de onstuimige groei bij de eerdervermelde kantoren naar de 15e plaats met een omzet van € 25 (27) mln.
De top 25 van intermediairbedrijven staat in AM20; het volgende week verschijnende AM Jaarboek 2012 bevat een lijst van de 120 grootste kantoren van ons land.
Het AM Jaarboek 2012 is hier te verkrijgen: http://shop.kluwer.nl/financieel-fiscaal/financiele-dienstverlening/verzekering/am-jaarboek/prod10186329.html 

Reageer op dit artikel