nieuws

Delta Lloyd kondigt verdere sanering personeelsbestand aan

Branche

De komende jaren zal de werkgelegenheid bij Delta Lloyd jaarlijks met zo’n 4% tot 5% dalen. Topman Niek Hoek doet deze aankondiging in een interview met NRC Handelsblad. Volgens Hoek is het aanhoudend snijden in het personeelsbestand nodig om “de grootste” te worden. Bij de verzekeraar werken nu 5.400 mensen, vorig jaar waren dat er nog 5.900.

Delta Lloyd kondigt verdere sanering personeelsbestand aan

“Dit staat los van de groei van de economie”, zegt Hoek over het krimpende aantal arbeidsplaatsen. “Het is puur efficiëntie. En dat is nodig, want we willen de grootste worden.” Begin vorig maand sprak Delta Lloyd nog de verwachting uit dat het operationeel resultaat over heel 2012 ongeveer 10% lager zal zijn dan in 2011. Met name de omzet in het levenbedrijf en de hypotheekbank staat vergeleken met andere verzekeraars sterk onder druk. Toch toont Hoek zich in NRC positief over de resultaten omdat “door de manier van boekhouden alles meteen op de balans is te zien”. Als voorbeeld noemt de bestuursvoorzitter de Griekse schuldencris waar de verzekeraars al in december 2009 op anticipeerde door voor € 1,3 mld aan Griekse staatsobligaties met winst te verkopen.

Reageer op dit artikel