nieuws

Aegon gaat ook complexe producten direct verkopen

Branche

Aegon gaat overlijdensrisicoverzekeringen, direct ingaande lijfrentes en direct ingaande pensioenen rechtstreeks aan klanten verkopen die daar om vragen. “Alleen in uitzonderingsgevallen zijn wij klanten die dat willen direct van dienst”, aldus de verzekeraar in een vandaag uitgebracht position paper. Aegon benadrukt dat het niet zelf advies zal geven.

Aegon gaat ook complexe producten direct verkopen

“Er zijn klanten die zonder advies rechtstreeks een product willen kopen. Als wij producten actief verkopen doen wij dit op basis van execution only, dus zonder advies erbij”, aldus de verzekeraar. Aegon verkoopt al langer een aantal particuliere producten rechtstreeks zoals auto, inboedel en opstal. Daar komen nu ook complexe financiële producten bij zoals overlijdensrisicoverzekeringen, direct ingaande lijfrentes en direct ingaande pensioenen. “Ons uitgangspunt is dat we deze producten niet met advies verkopen en een fair bedrag aan distributiekosten in rekening brengen. Wie advies wil, zal alsnog naar een adviseur moeten”, aldus het position paper dat inmiddels ook aan het intermediair is toegestuurd.

Het document maakt er voorts melding van dat de traditionele rol van de accountmanagers verdwijnt. Niet langer wordt ondersteuning gegeven in de advisering. “De accountmanager wordt liaison tussen de adviseur en Aegon. De belangrijkste uitdagingen hierbij zijn het verstevigen van de samenwerking en het verbeteren van de gezamenlijke marktbewerking. Uiteraard blijft het belangrijk om ons productaanbod goed onder de aandacht te brengen van de onafhankelijke adviseurs.” Volgens woordvoerder Alexander Kuipers blijft het korps aan accountmanagers wel op sterkte.

Reageer op dit artikel