nieuws

D & O: “No cure no pay advies is perverse prikkel”

Branche

Dat Rabobank in haar nieuwe advieskosten model voor hypotheken op basis van no cure no pay werkt, kan volgens Bureau D & O worden gezien als een nieuw type perverse prikkel. Een opstand hiertegen vanuit het intermediair beschouwt het adviesbureau uit Hoevelaken echter als een “achterhoedegevecht”.

D & O: “No cure no pay advies is perverse prikkel”

De stap van Rabobank is volgens D & O in strijd met de geest van de nieuwe wetgeving. “Ook bij de hoogte van de vergoeding kan worden afgevraagd hoe deze zich verhoudt tot het verplichte calculatieformat dat is opgenomen in het CIS Finance rapport”, aldus D & O. Rabobank hanteert in haar nieuwe adviestarieven die vanaf 17 december gelden een basisprijs van € 1.750. Starters kunnen al voor € 1.450 bij Rabo terecht en zelfs voor € 850 als zelf het voorwerk doen.
Volgens D & O is het “voorspelbaar” dat de no cure no pay constructie in combinatie met de lage adviesvergoeding niet te handhaven zal zijn als “de andere distributiekanalen er in slagen om de consument te overtuigen een second opinion te vragen en de klant daadwerkelijk een beter aanbod te doen.”
 

Reageer op dit artikel