nieuws

Advieskeuze.nl mikt op vergroten vindbaarheid adviseurs

Branche

De website Advieskeuze.nl heeft het platform waarop financieel adviseurs zich kunnen presenteren, gecompleteerd. De site moet volgens medeoprichter Christian Bouter dé plek worden waar consumenten op internet een adviseur gaan zoeken en beoordelen. “Wij bieden nu een volledig onafhankelijk platform waarop de branche de krachten kan bundelen.”

Advieskeuze.nl mikt op vergroten vindbaarheid adviseurs

Voordat Advieskeuze.nl begin volgend jaar bij het grote publiek onder de aandacht gebracht gaat worden, moet de website de complete profielen tonen van de grofweg tienduizend adviseurs die ons land rijk is. “Hoe meer informatie er op de site staat, hoe hoger we in de Google-zoekresultaten komen en hoe beter advieskantoren online gevonden worden.” De consument kan zoeken op vier adviesthema’s: hypotheken, pensioen, vermogen en verzekeringen.
Kantoren kunnen zich gratis registreren. Inkomsten haalt Advieskeuze.nl uit het aanbieden van webmodules en data. “Onze zoek- en beoordelingsmodules kunnen ook door aanbieders op hun eigen site worden geïntegreerd. Daarnaast gaan we de data die we op onze site verzamelen, vertalen in rapportages.”
De beoordelingsmodule kent geen uitgebreide vragenlijst waarmee de kwaliteit van het advies wordt bepaald: “Bij ons is de klanttevredenheid leidend. Een klant kan de kwaliteit van het advies niet zelf beoordelen. Hij kan wel vertellen of hij een prettig gesprek heeft gehad.” Onderdelen waarop de adviseur wordt beoordeeld, zijn onder meer duidelijke uitleg, inleven in de persoonlijke situatie van de klant en het nakomen van afspraken.
Om de betrouwbaarheid van de beoordelingen te vergroten, is de stichting BestReview.nl opgericht, met als bestuurders onder anderen Fred de Jong en Nibud-onderzoeker Marcel Warnaar. “De stichting controleert of onze controlesystemen en scoremethodiek kloppen. Wij zijn daarmee de eerste site die zijn klantbeoordelingen laat toetsen door onafhankelijke wetenschappers”, aldus Bouter.

Reageer op dit artikel