nieuws

VKG behaalt felbegeerd certificaat

Branche

VKG heeft als eerste serviceprovider het felbegeerde ISAE 3402 Type I certificaat behaald. Met het certificaat geeft VKG inzicht in de maatregelen van interne beheersing en de borging van de betrouwbaarheid van de financiële rapportages. Ook maakt het certificaat transparant op welke wijze de serviceprovider wetten en regels naleeft en bedrijfsprocessen efficiënt uitvoert.

VKG behaalt felbegeerd certificaat

VKG is erg blij met het behalen van het certificaat, dat werd uitgereikt door accountantskantoor BDO. “Het onderstreept onze positie als betrouwbare businesspartner voor zowel de verzekeraar als het intermediair”, aldus directeur Lex van Kampen.  “De markt staat onder druk en toezichthouders vragen steeds meer transparantie en zekerheid van verzekeraars. De ISAE 3402 certificering biedt volmachtgevers een instrument om vast te stellen dat de uitbestede processen voldoen aan de verplichtingen die voortvloeien uit Solvency II en de Wft.”

Reageer op dit artikel