nieuws

ING verkoopt Maleisische verzekeringsdochter

Branche

ING Groep heeft zijn Maleisische verzekeringsactiviteiten verkocht aan de pan-Aziatische levensverzekeraar AIA Group. De bankverzekeraar krijgt € 1,3 miljard voor de activiteiten die onder meer Leven en employee benefits omvatten. Op dat laatste domein is ING marktleider in Maleisië. De verkoop is onderdeel van de verplichte herstructurering die de bankverzekeraar doorloopt.

ING verkoopt Maleisische verzekeringsdochter

ING is nog druk bezig met het verkopen van de andere activiteiten in Azië op het gebied van verzekeren en investment management. “De aankondiging van vandaag is de eerste grote stap in het afstoten van onze Aziatische activiteiten en laat zien dat ING vooruitgang blijft maken bij het herstructureren van ons bedrijf”, aldus bestuursvoorzitter Jan Hommen. ING Groep moet verplicht bedrijfsonderdelen afstoten voor de staatssteun die het bedrijf in 2009 ontving ten gevolge van de financiële crisis.

Reageer op dit artikel