nieuws

Branche vreest doe-het-zelvende consument

Branche

Branche vreest doe-het-zelvende consument

Aanbieders en tussenpersonen vrezen dat het aanstaande provisieverbod ertoe leidt dat consumenten massaal complexe verzekeringen zonder advies gaan sluiten. Dit bericht het Financieele Dagblad (FD) op basis van een kleine rondgang door de branche.

Rik op den Brouw, directeur particulieren van Rabobank, ziet “een risico dat het prijzen van advies leidt tot doe-het zelven”. Matthijs Mons (IG&H Consulting) stelt dat betaald advies niet gaat werken bij lijfrente- en uitvaartverzekeringen. Coen van Ham, directeur van adviesbureau Kettlitz Wulfse, bevestigt die aanname. Hij ziet nu al meer klanten die bij verval van lijfrente zelf -zonder advies- iets regelen. Opvallend is de uitspraak van Op den Brouw over de verplichte kennis- en ervaringstoets bij execution only. Hij noemt de toets een ”non-drempel” en vraagt zich af of een rechtstreekse adviesrekening bij alle producten werkt.
 
 
Overig verzekeringsnieuws in de media:

Combinatie van twaalf bedrijven wil de ‘Albert Heijn van de tussenpersonen’ worden
(FD, pag. 3)

Transparantie: hier dokken
(Volkskrant, zaterdag, pag 30)

PVV maakt gehakt van hypotheekplan
(Telegraaf, zaterdag, pag. 3)
 

Reageer op dit artikel