blog

Verkiezingsuitslag biedt nieuwe kansen voor onze branche

Branche 7703

Verkiezingsuitslag biedt nieuwe kansen voor onze branche

Sinds de verkiezingen van afgelopen woensdag waait er een nieuwe wind! De verkiezingsuitslag is niet alleen een enorme stap voorwaarts voor Nederland en Europa, maar bovenal een enorme opsteker voor de financiële dienstverlening. CFD is dan ook verheugd over de uitslag en ziet nieuwe kansen op het terrein van toezicht, vakbekwaamheid en beloning. Deze kansen liggen niet zo zeer in de toekomstige samenstelling van de vaste Kamercommissie voor Financiën, maar vooral in de nieuwe stemverdeling.

In het Kabinet Rutte II was de invloed van de PvdA en in het bijzonder van minister Dijsselbloem zeer groot. Maar door de huidige verkiezingsuitslag zal niet alleen de invloed van de PvdA maar van geheel links (ondanks de historische zege van Jesse Klaver) bescheiden zijn. Bij toekomstige moties zal dit zichtbaar worden. Doordat de zetelverdeling is opgeschoven van centrum links naar centrum rechts ontstaat er een geheel nieuw politiek landschap. Terugkijkend op het stemgedrag van Kabinet Rutte II geeft dit nieuwe kansen voor onze branche.

Intermediairvriendelijk

Na het mega verlies van de PvdA is het ondenkbaar dat zij deel gaan uitmaken van een nieuw te vormen Kabinet. Het ligt voor de hand dat de VVD als grootste partij, met de overige winnaars CDA en D66 de coalitiepuzzel in elkaar gaan zetten. Het is dan ook bijzonder prettig dat de verkiezingsuitslag aansluit bij de constatering van CFD, dat de VVD en het CDA de afgelopen vier jaar zich als meest intermediairvriendelijke partijen hebben gepresenteerd.

CDA-minister op financiën

Het zoeken naar compromissen voor het nieuw te vormen Kabinet zal spoedig beginnen en naar verwachting nog een hele opgave worden. Met de VVD als premierspartij behoort een CDA minister op financiën zeker tot de mogelijkheden. Als nu ook nog eens het ongeorganiseerde intermediair zich gaat verenigen, waardoor we als beroepsgroep eindelijk serieus genomen gaan worden, dan kan er een nieuwe wind gaan waaien die ons allen ten goede komt. Ook hier bepaalt uw keuze waar we met elkaar uitkomen.

Reageer op dit artikel