blog

De laatste baantjes

Branche 3494

De laatste baantjes

Daar gingen we hoor. Letterlijk met de billen bloot in de kleedkamer voor het oog van je collega’s je in een naadloos aangesloten rubberen zwempak hijsen. Er zijn charmantere manieren om jezelf te presenteren. Afgelopen vrijdag was het zo ver. De generale duik in het water van de recreatieplas Down Under te Nieuwegein voordat we over twee weken in de Amsterdamse grachten springen.

We zwoegden door het water in het pak dat definitief nooit als tweede huid gaat zitten. Het zwemt zwaar, het knelt in de holtes waar je liever niet hebt dat het knelt en je zorgvuldig opgebouwd imago is in één klap verdwenen. Een voordeel tegenover deze mindere aspecten is dat we niet zinken. Het drijfvermogen van dit pak is zo stevig dat je voeten automatisch boven water komen drijven.

Supporters
En masse besloten we voor de 1.5 km training te gaan. De BBQ nadien knipoogde ons namelijk al vanaf het terras tegemoet. Het restant van de 2100 meter die over twee weken van ons wordt verwacht redden we ons inziens makkelijk op de euforie van de supporters die ons op zondag 11 september hopelijk komen aanmoedigen. Langs de kant knikten onze niet-zwemmende collega’s ons met een glas rosé in de hand bemoedigend toe.

Confronterend
De hilariteit in en naast het water werd getemperd toen we een bekende van ons aan zagen komen. Een bekende? Is hij het? Ja! Het was Tim. We hadden hem een maand niet gezien door de zomervakantie en ziekenhuisperikelen. Wat kan er veel gebeuren in een maand. Het was confronterend te zien hoe hard en snel de ziekte ALS toeslaat bij onze collega. Voor ons in ieder geval een stimulans om dat extra rondje te zwemmen en Tim moedigde ons aan. Zijn whiteboard met geschreven aanmoedigingen hield hij hoog boven zijn hoofd. Big smile op het gezicht. Zijn humor is hem in ieder geval nog niet afgenomen. Na afloop van onze zwemtocht praatten we op het terras bij met Tim. Met handig kunst- en vliegwerk vloeide de communicatie over tafel en hoorden we hoe het werkelijk met Tim gaat. Een puur, eerlijk maar ook zeer rauw verhaal. (Wilt u weten hoe het met Tim gaat? Lees het hier.)

Laatste acties
We hebben gelachen, een traan gepinkt en plannen gesmeed voor de laatste acties om geld binnen te krijgen. Acht maanden geleden stelden we onszelf een doel: € 100.000 voor Stichting ALS binnen halen tijdens de Amsterdam City Swim. We stuurden bedelbrieven, organiseerden een veiling, kregen gratis standruimte voor SwimforTim tijdens vakbeurzen, verzamelden oude mobieltjes, verkochten SwimforTim posters, fietsten de Mont Ventoux op en neer, etc. Dit alles heeft inmiddels bijna € 95.000 opgebracht. We zijn er dus bijna. Nog eenmaal doen we een appel op onze vakbroeders. Laten we als financiële branche ons menselijk gezicht tonen voor alle ALS-patiënten die er zijn en nog gaan komen. Er MOET een oplossing komen voor deze vreselijke ziekte. Steun SwimforTim met die laatste € 5.000. Wij duiken dan met alle energie die we hebben op 11 september de gracht in.

Reageer op dit artikel