blog

Een vliegende start

Branche

Een vliegende start

Ruim vier weken geleden spraken we onze ambitie uit om € 100.000 aan donaties op te halen binnen 200 dagen via www.swimfortim.nl. Sindsdien rinkelt de telefoon doorlopend, stonden we met een artikel in het Algemeen Dagblad, speelde basketbalteam Oud Beijerland een benefietwedstrijd die € 1.400 opbracht, kwam Gorrit-Jan Blonk, directeur van ALS Nederland, op bezoek en stroomden de sponsorbedragen binnen.

€ 23.000 staat er inmiddels op de teller en dat mogen we gerust een vliegende start noemen. Best spannend want we willen niet te vroeg pieken. We zitten tenslotte nog ver van onze ambitie af en hebben zelfs nog € 10.000 extra bij elkaar te schrapen omdat we ons inmiddels met 9 teams van 4 zwemmers hebben ingeschreven voor de Amsterdam City Swim. Dit inschrijfgeld wordt door deze organisatie gebruikt om het evenement op 11 september 2016 in de steigers te zetten. Niks blijft aan de strijkstok hangen omdat het geld dat overblijft regelrecht naar de kas van ALS Nederland gaat.

Gorrit-Jan Blonk vertelde tijdens zijn bezoek aan ons kantoor wat er met het geld gebeurt: 75% van de donaties wordt gebruikt voor het broodnodige wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van ALS, de overige 25% wordt ingezet voor het welzijn van de huidige ALS-patiënten. In dit land van regeltjes beuk je regelmatig tegen bureaucratische muren op en als ALS-patiënt, met een gemiddelde levensverwachting van drie tot vijf jaar, heb je daar geen tijd voor. Daarnaast word je door het categorisch uitvallen van de spieren steeds meer beperkt en zodoende een gevangene in je eigen lichaam. De Stichting ALS Nederland voorziet in het financiële opvangnet om zo veel en lang mogelijk het leven van de patiënten draaglijk te houden.

Onze Tim merkt de steun van het ALS-team en de Stichting absoluut. Inmiddels staat een specialistenteam voor geestelijke en fysieke gesteldheid om Tim heen. Helaas is het nodig want laten we in de euforie van de eerste alinea’s de reden van onze actie niet vergeten. We zien dagelijks wat deze slopende ziekte met Tim doet. Tim zijn spraakvermogen begint hem steeds meer in de steek te laten en de energie is soms ver te zoeken.

De tijd tikt voort en Tim heeft, net als de overige 1500 patiënten in Nederland gebrek aan tijd. De tijd kan alleen worden ingehaald door donaties die ons dichter bij de oplossing voor ALS brengen. Daarom onze dank aan alle sponsors tot nu toe. Hieronder enkele van hen:

  • Wizzle Game Works – Our Office;
  • HBL Blömer accountants;
  • HDN;
  • Nationale Hypotheekbond;
  • MUNT Hypotheken, die naast een donatie, ook de toezegging heeft gedaan om de benodigde 36 wetsuits te sponsoren;
  • Van Bruggen adviesgroep, die naast een donatie vanuit de centrale, ook een inzameling heeft gedaan onder alle franchisenemers en bovendien met een team van 4 zwemmers meedoet aan de Amsterdam City Swim.

Wie volgt in dit rijtje in onze volgende update?

Reageer op dit artikel